Vietnamese groene munt

Groene munt (spearmint)

Groene munt (Húng Lủi in het Vietnamees of spearmint in het Engels), staat ook bekend als tuinmunt, gewone munt, lamsmunt en makreelmunt, en is een soort munt, Mentha spicata, inheems in Europa en zuidelijk gematigd Azië, die zich uitstrekt van Ierland in het westen tot Zuid-China in het oosten. Munt wordt tegenwoordig in veel andere gematigde delen van de wereld, waaronder Noord- en Zuid-Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika gecultiveerd. Groene munt wordt veel gebruikt als smaakstof in voedsel en in kruidenthee. De aromatische olie, olie van groene munt genoemd, wordt ook gebruikt als smaakstof en soms als geur.

Groene munt heeft een veel mildere en delicatere muntsmaak dan pepermunt - het is meer zoet dan pittig. Het is de munt die je zou kunnen gebruiken om lamsvlees op smaak te brengen of in een mojito te doen. Je zult ook een klein verschil in uiterlijk opmerken, aangezien groene muntblaadjes donkerder groen, ronder en dieper gekarteld zijn dan pepermunt.

Vietnamese groene munt

Groene munt in de Vietnamese keuken

Zowel groene munt als pepermunt worden gebruikt in alle soorten Vietnamese gerechten, waaronder verse loempia's (gỏi cuốn), salades, rijstnoedelgerechten en de beroemde pho soepen.

Pho ga recept Vietnamese kippensoep

Reactie plaatsen