Indonesische kookworkshop met sambal goreng tahu, terong balado en nasi kuning

Indonesische kookworkshop

Volg onze Indonesische kookworkshop of Indonesische kookcursus en leer zelf bekende gerechten uit de Indonesische keuken bereiden

Ja ik wil Indonesisch leren koken 
Indonesische kookworkshop en kookcursus Ikan Pepesan bereiden

Indonesische kookworkshop

Een Indonesische kookworkshop bij Amsterdam Cooking Workshops duurt 3,5 uur. Na ontvangst vertelt onze chef tijdens de introductie over zijn Aziatische roots en passie voor Aziatische keukens.

 

Vervolgens leer je over de smaak, geur, geschiedenis, gebruik en combinaties van belangrijke ingrediënten.

 

Daarna word je stap voor stap begeleid om deze ingrediënten te combineren en om verschillende heerlijke en smaakvolle gerechten te bereiden.

 

Tenslotte ga je genieten van de heerlijke gerechten die je zelf hebt gekookt, selamat makan (eet smakelijk)!

Reserveer online

Indonesische privé kookworkshop of open groep kookworkshop?

  • Zowel privé kookworkshops (basis of uitgebreid) als open groep kookworkshops zijn mogelijk voor maximaal 25 personen.  Grotere groepen zijn alleen mogelijk op aanvraag.
  • De minimale groepsgrootte voor een Indonesische privé kookworkshop is 10 personen. 


  • Als individu of koppel kun je je aanmelden voor een Indonesische open groep kookworkshop. Hieronder vind je de komende data voor de open groep Indonesische kookworkshops. Je kunt direct boeken en online betalen. Zijn er geen of weinig data beschikbaar? Dan zijn de kookworkshops helaas al volgeboekt.


  • De groepsgrootte voor een Indonesische open groep kookworkshop is maximaal 14 personen, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke begeleiding en het stellen van vragen. 
  • Wij houden altijd rekening met ieders dieetvoorkeuren en allergieën.
  • De groep wordt onderverdeeld in groepjes van 2. Elk groepje kookt 2 Indonesische gerechten en aan het einde van de kookworkshop gaan jullie gezamenlijk een uitgebreide Indonesische rijsttafel van ongeveer 12 gerechten eten, selamat makan!

Volg onze Indonesische kookworkshops

Beoordeling van Boris voor Indonesische kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

" Overheerlijke Indonesische kookworkshop onder begeleiding van kennis en passie voor de Indonesische keuken.


David neemt je mee in zijn persoonlijke reis op zoek naar culinair geluk. Begeleid op een relaxte en kundige manier de bereiding van heerlijke Indonesische gerechten. "

Boris - Amsterdam

Onze missie

Indonesisch koken toegankelijk maken voor iedereen is onze missie. We merken vaak dat onze gasten denken dat:


  1. Indonesisch koken ontzettend moeilijk is;
  2. Indonesisch koken alleen voor gevorderde kokers is;
  3. Indonesisch koken lang duurt;
  4. Indonesische sambals en boemboe's maken alleen met een vijzel kan.


  • Met onze 3,5 uur durende Indonesische kookworkshop willen wij jou laten zien dat de Indonesische keuken heel toegankelijk kan zijn, ook voor beginnende kokers.
  • Verder laten wij jou graag zien hoe je een kleine Indonesische rijsttafel (Nasi Rames / Campur) met 5 gerechten in minder dan 2 uur op tafel kunt hebben staan.
  •  Daarbij maken wij gebruik van ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn en worden de boemboe's 'from scratch' gemaakt.
Indonesische kookworkshop - rijsttafel leren koken

Leer in minder dan 2 uur een kleine Indonesische rijsttafel koken

Ingredienten Indonesische kookworkshop

1. Belangrijkste ingrediënten van de Indonesische keuken

Authentiek Indonesisch koken begint met de juiste ingrediënten. In de Aziatische supermarkt of Indonesische toko vind je echter veel varianten en merken van bepaalde ingrediënten. Wij leggen uit welke ingrediënten en merken je het beste kunt gebruiken en waarom wij ze gebruiken.

Indonesische boemboe's - Indonesische kookworkshop

2. Indonesische boemboe's

Naast onze huisgemaakte sambals zijn goede Indonesische boemboe's een van de belangrijkste onderdelen van de Indonesische keuken. Wij houden niet van pakjes en uiteraard leren wij jou om in een handomdraai zelf heerlijke boemboe's te maken.

Indonesische gerechten - kookworkshop

3. Indonesische gerechten koken

Nadat de boemboe's gemaakt zijn is het tijd om te gaan koken! Wij leren jou stap voor stap om 5 authentieke Indonesische gerechten te koken. Uiteraard houden we rekening met jouw dieetvoorkeuren, wensen en mogelijke allergieën bij het samenstellen van het menu. Voorbeeldmenu:

  • Ajam Ritja / Ajam Panggang Ketjap / Kare Ajam Java / Dendeng Age / Tongseng Ajam
  • Ikan Bali / Mangut Ikan / Ikan Bakar / Sambal Goreng Udang Peteh
  • Terong Balado / Kangkung Tumis Trassi / Orak Arik / Ketoprak / Lotek
  • Atjar Ketimoen
  • Nasi Putih
Nasi Rames - Amsterdam Cooking Workshops

4. Selamat makan!

Oftewel eet smakelijk! Nadat je de gerechten gekookt hebt zorgen wij ervoor dat het diner geserveerd wordt. Neem plaats aan tafel en laat je verrassen door het samenspel van geuren en kleuren op je bord. Recepten en locaties waar de ingrediënten het beste gekocht kunnen worden delen we achteraf. 

Indonesische kookworkshops voor groepen

Wat onze gasten zeggen

Beoordeling van Cindy voor Indonesische kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops
Cindy

" Ik heb de kookcursus voor Indonesisch koken cadeau gedaan aan 2 vriendinnen en het was heerlijk! David: bedankt! Voor je duidelijke uitleg, je enthousiasme en je gezelligheid! Ik kan het dan ook iedereen aanraden! "

Maxime - Amsterdam Cooking Workshops
Maxime

" Deze kookworkshop heeft mijn weerzin voor koken volledig als sneeuw voor de zon doen verdwijnen! We hebben enorm veel geleerd, plezier gehad en heeerlijk gegeten dankzij David "

Annelies - Amsterdam Cooking Workshops
Annelies

" Genoten van een heerlijke avond! Veel van het koken geleerd! Héérlijk gegeten. David was geduldig, gaf veel persoonlijke uitleg en had ook fijne tips voor waar je bv de ingrediënten kunt kopen etc. Bedankt David! "

Locaties kookworkshops

Wij gebruiken verschillende locaties voor onze Indonesische, Japanse, Koreaanse, Thaise en Vietnamese kookworkshops:


Bilderdijkstraat, Amsterdam (West)

Privé kookworkshops voor groepen vanaf 10 t/m 25 personen, teamuitjes en open groep kookworkshops verzorgen wij aan de Bilderdijkstraat 175h in Amsterdam (Gallery 3). Overdag is dit een lunchrestaurant en 's avonds gebruiken wij deze locatie voor onze kookworkshops. Verwacht een ontspannen restaurantsetting. Deze locatie is op maandag en dinsdag beschikbaar vanaf 11:00u - 22:00u. Vanaf woensdag t/m zondag vanaf 17:00u - 22:00u.


Beukenplein, Amsterdam (Oost)

Privé kookworkshops voor groepen vanaf 10 t/m 15 personen, teamuitjes en open groep kookworkshops verzorgen wij ook aan het Beukenplein 18h in Amsterdam (Sterren van de Hemel). Deze locatie is elke dag beschikbaar vanaf 17:00u - 22:00u.

Reserveer online