Indonesische ingrediënten uit mijn Indonesische kookworkshops en kookcursussen

Indonesische ingrediënten

Indonesische ingrediënten

Anijszaad
Anijs of anijszaad (adas manis)  ( Pimpinella anisum in het Latijn ) is een...
Citroengras
Citroengras  (Cymbopogon), bekend onder de Indonesische naam sereh of serai...
Gefermenteerde garnalenpasta (trassi)
Gefermenteerde garnalenpasta ( trassi  of terasi ) Trassi  of...
Galangawortel (laos)
Galanga  ( laos of lengkuas) Galanga ( laos of lengkuas ) , of galangal...
Gember (djahé of jahé)
Gember ( djahé of jahé) Gember ( djahé of...
Kaffir limoenblad (djeroek poeroet of djeruk purut)
Kaffir limoenblaadjes  ( djeroek poeroet of djeruk purut ) Kaffir...
Kaneel (kayu manis)
Kaneel ( kayu manis ) Kaneel ( kayu manis ) wordt in vele keukens over heel...
Kemirinoot (kacang kemiri)
Kemirinoot ( kacang kemiri ) Kemirinoten ( kacang kemiri )  zijn...
Komijn (djinten, djintan of jintan)
Komijn  ( djinten, djintan of jintan )  Komijn ( djinten, djintan of...
Korianderzaad (ketoembar of ketumbar)
Korianderzaad  ( ketoembar of ketumbar ) De korianderplant ( ketoembar of...
Kruidnagel (cengkeh)
Kruidnagel ( cengkeh ) Kruidnagel ( cengkeh ) is een van de oorspronkelijke...
Kurkuma (koenjit of kunyit)
Kurkuma ( koenjit of kunyit )  Kurkuma ( koenjit of kunyit ) maakt deel...
Nootmuskaat (pala)
Nootmuskaat ( pala ) Nootmuskaat ( pala ) is afkomstig van een donkerbladige...
Palmsuiker (gula djawa of jawa)
Palmsuiker  ( gula djawa of jawa ) Palmsuiker ( gula djawa of jawa ...
Pandanblad (daun pandan)
Pandanbladeren  ( daun pandan ) Pandanbladeren ( daun pandan ) komen van...
Salamblad (daun salam)
Salambladeren  ( daun salam ) Salambladeren ( daun salam ) , of...
Tamarinde (asem of asam jawa)
Tamarinde  ( asem of asam jawa ) Tamarinde ( asem, of asam jawa )...
Zoete sojasaus (ketjap manis of kecap manis)
Zoete sojasaus  ( ketjap manis of kecap manis ) Zoete sojasaus ( ketjap...