Kaffir limoenschilrasp uit de Thaise kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

Kaffir limoenschil (phiw makrud)

Kaffir limoenschil (phiw makrud) is een belangrijk ingrediënt in Thaise currypasta's. Het gaat hier om de rasp van de schil van de kaffir limoen die in Indonesië djeroek poeroet of jeruk purut wordt genoemd.

Kaffir limoenschil uit de Thaise kookworkshop van Amsterdam Cooking WorkshopsKaffir limoenen en limoenblaadjes

De schil van de kaffir limoen is veel milder dan het intens smakende limoensap, maar wordt op vrijwel dezelfde manier gebruikt. Als je het in pure vorm eet proef je een intens citrusboeket en bitterzoete achtergrond die vaak wordt geassocieerd met limoenschil.

De gedroogde kaffir limoenschil wordt over het algemeen voor gebruik gerehydrateerd om gebruikt te worden in Thaise rode (Geng Phed Gai) of groene currypasta's (Geng Gwio Warn Gai). Het kan ook worden gemalen en vervolgens in kleine hoeveelheden worden toegevoegd aan soepen, gevogelte of visgerechten. Kaffir limoenschil gaat uitstekend samen met gember, citroengras en de galangawortel (laos).

Kaffir limoenschilrasp uit de Thaise kookworkshop van Amsterdam Cooking WorkshopsKaffir limoenschilrasp

Weet je niet waar je kaffir limoenen moet kopen en hoeveel kaffir limoenschilrasp je moet gebruiken voor Thaise currypasta's? Tijdens mijn Thaise kookworkshop gaan we alle Thaise currypasta's vanaf het begin opbouwen en vertel ik je ook hoe en hoeveel kaffir limoenschilrasp je moet gebruiken.

Reactie plaatsen