Hier vind je alles over de belangrijkste ingrediënten uit de Indonesische keuken! Vroeger, toen de indo's vanuit Indonesië naar Nederland kwamen, waren veel ingrediënten niet of nauwelijks verkrijgbaar in Nederland. Om die reden moesten er vervangers gezocht worden, wat natuurlijk de smaak beïnvloedde.
Tegenwoordig zijn nagenoeg alle belangrijke Indonesische ingrediënten te koop bij Indonesische toko's of Aziatische supermarkten zoals Amazing Oriental, Wah Nam Hong of Toko Dun Yong.
Wil je graag Indonesisch leren koken maar weet je niet waar je moet beginnen? Dat kan ik mij goed voorstellen! Toen ik voor het eerst Indonesisch ging koken schrok de lijst aan onbekende Indonesische ingrediënten mij ook af. Na jarenlang Indonesisch koken voor vrienden, familie en mijn Indonesische kookworkshops en kooklessen weet ik inmiddels als geen ander hoe alle Indonesische ingrediënten er uit zien, hoe ze gebruikt dienen te worden en waar ze te koop zijn.
Naast bewerkte Indonesische ingrediënten zoals boemboe (Indonesische kruidenpasta), kroepoek (Indonesische garnalen crackers), sambal (Indonesische chilipasta) en trassi (Indonesische gefermenteerde garnalenpasta) zijn er ook veel onbewerkte Indonesische ingrediënten die uiterst belangrijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
Indonesische ingrediënten
Hier vind je alles over de belangrijkste ingrediënten uit de Indonesische keuken! Vroeger, toen de indo's vanuit Indonesië naar Nederland kwamen, waren veel ingrediënten niet of nauwelijks verkrijgbaar in Nederland. Om die reden moesten er vervangers gezocht worden, wat natuurlijk de smaak beïnvloedde.
Tegenwoordig zijn nagenoeg alle belangrijke Indonesische ingrediënten te koop bij Indonesische toko's of Aziatische supermarkten zoals Amazing Oriental, Wah Nam Hong of Toko Dun Yong.
Wil je graag Indonesisch leren koken maar weet je niet waar je moet beginnen? Dat kan ik mij goed voorstellen! Toen ik voor het eerst Indonesisch ging koken schrok de lijst aan onbekende Indonesische ingrediënten mij ook af. Na jarenlang Indonesisch koken voor vrienden, familie en mijn Indonesische kookworkshops en kooklessen weet ik inmiddels als geen ander hoe alle Indonesische ingrediënten er uit zien, hoe ze gebruikt dienen te worden en waar ze te koop zijn.
Naast bewerkte Indonesische ingrediënten zoals boemboe (Indonesische kruidenpasta), kroepoek (Indonesische garnalen crackers), sambal (Indonesische chilipasta) en trassi (Indonesische gefermenteerde garnalenpasta) zijn er ook veel onbewerkte Indonesische ingrediënten die uiterst belangrijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
Met deze blogs over de belangrijkste Indonesische ingrediënten help ik jou graag op weg om thuis ook Indonesisch te leren koken als een pro.
David Kloosterboer
David Kloosterboer
David Kloosterboer
David Kloosterboer
# Indonesische recepten # Thaise recepten # Vietnamese recepten # Indonesische kookworkshop # Thaise kookworkshop # Vietnamese kookworkshop # Online kookworkshop # Teamuitje # Achtergrond en historie # Indonesische producten # Thaise producten # Vietnamese producten
Renew cache