Pad See Ew recept (Thais wokgerecht met brede rijstnoedels en Chinese broccoli)
19 oktober 2021 
3 min. leestijd

Pad See Ew recept (Thais wokgerecht met brede rijstnoedels en Chinese broccoli)

Pad See Ew (Thais wokgerecht met brede noedels en Chinese broccoli) is de belichaming van Thais fastfood. Pad See Ew is makkelijker te bereiden dan Pad Thai en voor de Thai is Pad See Ew het equivalent van een hamburger in de VS of de FEBO in Nederland. Pad See Ew is wat zouter, evenwichtiger en een een tikje zuurder dan Pad Thai, dat zoeter en nootachtiger is. In Thailand vind je Pad See Ew door heel het land op vele straathoeken. In het Thais betekent ‘Pad’ gebakken en ‘See Ew’ sojasaus, letterlijk betekent Pad See Ew dus gebakken sojasaus 😊.

Naast Pad See Ew en Pad Thai zijn Lo Mein, Singapore Noodles en Drunken Noodles andere populaire Thaise fastfood gerechten. Deze Thaise fastfood gerechten zijn niet perse Thais want vele hebben hun origine in andere Aziatische landen zoals China en Singapore. Uiteraard hebben ze wel allemaal een heerlijk Thais tintje.

Pad See Ew lijkt erg op het Chinese gerecht Beef Chow Fun. Dit gerecht wordt ook gemaakt met geroerbakte brede rijstnoedels. In plaats van de taugé en bosuitjes die je in de Chinese Beef Chow Fun vind, heeft Thaise Pad See Ew Chinese broccoli en ei als hoofdingrediënten. Uiteraard mag Thaise vissaus niet ontbreken. Pad See Ew kan met verschillende soorten proteïne gemaakt worden, maar kip, rundvlees en garnalen zijn mijn favorieten.

Als je Pad See Ew in Thailand op straat koopt hebben ze alle ingrediënten natuurlijk al voorbereid zodat het gerecht binnen een mum van tijd klaar is, fastfood pur sang! Ik raad je aan om ook alle ingrediënten voor te bereiden, doe je dat niet dan kom je waarschijnlijk in de problemen tijdens het wokken. Als je de saus en de rest van de ingrediënten hebt voorbereid en in bakjes hebt gedaan dan duurt het nog maar een paar minuten tot dat het gerecht klaar is. Als je een beetje handig bent in de keuken is Pad See Ew binnen 20 minuten klaar te maken. Kun je geen Chinese broccoli vinden? Vervang dan door normale broccoli of paksoi. Voor de brede rijstnoedels moet je waarschijnlijk wel naar de Aziatische supermarkt (koop de breedste die je kunt vinden!) want die verkopen ze niet in onze normale supermarkten.

Pad See Ew recept (Thais wokgerecht met brede noedels en Chinese broccoli)

Door: David – Amsterdam Cooking Workshops

Voor: 4 personen

Type: Thais wokgerecht

Bereidingsduur: 20 minuten

Voor de saus:

  • 2 eetlepels donkere of zoete sojasaus
  • 2 eetlepels lichte sojasaus (healthy boy brand bij voorkeur)
  • 2 eetlepels oestersaus (panda brand bij voorkeur)
  • 1 eetlepel vissaus (squid brand of megachef bij voorkeur)
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel suiker

Voor de wok:

  • 3 knoflooktenen, fijngehakt
  • 200 gr kippendijen, in dunne reepjes gesneden
  • 300 gr platte, brede rijstnoedels, of vervang door Pad Thai noedels
  • 400 gr Chinese broccoli (Gailan of Kailan), of vervang door normale broccoli of paksoi
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels plantaardige olie (pinda, rijst, zonnebloem)
  • Maak eerst de saus. Meng alle ingrediënten in een kom en zet apart, zorg ervoor dat de suiker is opgelost.
  • Kook de platte brede rijstnoedels volgens 1 a 2 minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking. Zeef in een vergiet en spoel af met koud stromend water om te voorkomen dat de noedels verder koken.
  • Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg knoflook toe en roerbak tot de knoflook geurig is.
  • Voeg dun gesneden kippendijen toe en blijf roeren.
  • Zodra de kip van kleur verandert, voeg je de rijstnoedels en Chinese broccoli toe en roer je 30 – 60 seconden continu door.
  • Voeg de saus toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de losgeklopte eieren en indien nodig meer olie toe. Wanneer de eieren beginnen te stollen, roer ze dan door elkaar en roer om goed te combineren met de noedels. Serveer direct.

Pad See Ew, Thais wokgerecht met brede rijstnoedels en Chinese broccoli op een blauw bord

Over de schrijver
Reactie plaatsen