Anijszaad
Citroengras
Gefermenteerde garnalenpasta (trassi)
Galangawortel (laos)
Gember (djahé of jahé)
Kaffir limoenblad (djeroek poeroet of djeruk purut)
Kaneel (kayu manis)
Kemirinoot (kacang kemiri)
[...]
Salambladeren (daun salam), of Indonesisch laurierblad, worden traditioneel gebruikt als smaakmaker in Zuidoost-Aziatische keukens en in Indonesië wordt het vooral gebruikt in de Balinese, de Javaanse en de Sumatraanse keuken. Het blad geeft een licht bittere smaak aan gerechten en wordt op dezelfde manier gebruikt als Amerikanen en Europeanen laurierbladeren in hun gerechten gebruiken. Hoewel salambladeren gewoonlijk Indonesische laurierbladeren worden genoemd, kunnen ze niet als gelijksoortig worden beschouwd. Er zijn veel recepten waarin staat dat salam blaadjes vervangen kunnen worden door gewone laurierblaadjes, maar dat is niet zo. Als je ze niet kunt vinden, laat ze dan weg, maar vervang ze niet door gewone laurierblaadjes.