Anijszaad
Citroengras
Gefermenteerde garnalenpasta (trassi)
Galangawortel (laos)
Gember (djahé of jahé)
Kaffir limoenblad (djeroek poeroet of djeruk purut)
Kaneel (kayu manis)
Kemirinoot (kacang kemiri)
[...]
Kaffir limoenblaadjes (djeroek poeroet) en citroengras (sereh) worden in veel Indonesische gerechten gecombineerd vanwege hun aromatisch citrus aroma- en geur. Beide ingrediënten behoren tot mijn favoriete ingrediënten van de Indonesische keuken vanwege hun zuivere, frisse smaak. Zelfs een dikke kokoscurry- of soep kan fris worden door kaffir limoenblad en citroengras toe te voegen. Versnipperde Kaffir limoenbladeren (eerst de nerven verwijderen!) worden ook vaak toegevoegd om een boemboe currypasta te maken, samen met andere kruiden zoals citroengras, sjalotten en knoflook. Zelf heb ik een kaffir limoenboom op mijn balkon staan en ik gebruik de kaffir limoenblaadjes voor mijn Indonesische kookworkshops, verser dan dat wordt het niet!