Ik ben David, oprichter van Amsterdam Cooking Workshops. Ik ben van Nederlandse en Indonesische komaf en omdat ik ben opgegroeid in een familie die van eten houdt heb ik veel tijd doorgebracht in de keuken al kijkende hoe mijn moeder Indonesische gerechten kookte. Regelmatige bezoeken aan het Indonesische deel van mijn familie draaiden natuurlijk altijd om eten.
Ik begon echter veel later in mijn leven van koken te genieten. Tijdens mijn studentenleven was ik het op een gegeven moment zat om te wachten tot mijn huisgenoten eetplannen gingen maken. Na lang wachten bestelden we dan meestal fastfood in plaats van zelf iets te koken. Ik besloot het heft in eigen handen te nemen en begon boodschappen te doen en het eten te koken voor mij en mijn huisgenoten. Vanaf dat moment, ongeveer 12 jaar geleden, heb ik een passie ontwikkeld voor de Indonesische, Japanse, Thaise en Vietnamese keukens. De ingrediënten en de smaken van deze Aziatische keukens vind ik echt geweldig en ik zou jou ook graag willen leren om de heerlijke gerechten die ik elke dag kook zelf thuis te maken.
Ook heb ik een neusje ontwikkeld voor het proeven van smaakcombinaties. Als ik bijvoorbeeld een specifiek gerecht of kruidenmengsel proef, weet ik precies welk soort ingrediënt moet worden toegevoegd om de gewenste smaakbalans (zout - zoet - bitter - zuur - umami) te creëren.