Japanse sushi en sashimi op een zwarte tafel uit de Japanse kookworkshop en kookcursus van Amsterdam Cooking Workshops

Japanse kookworkshop

Volg onze Japanse kookworkshop of Japanse kookcursus en leer zelf sushi, sashimi, yakitori en andere bekende gerechten uit de Japanse keuken bereiden

Ja ik wil Japans leren koken 
Japanse sushi rollen met een sushimat uit de Japanse kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

Japanse kookworkshop

Een Japanse kookworkshop met Japanse gerechten zoals sushi (maki, ngiri), new style sashimi, yakitori en curry duurt 3,5 uur.

 

Tijdens onze Japanse kookworkshop leer je eerst over de smaak, geur, geschiedenis, gebruik en combinaties van de belangrijkste ingrediënten uit de Japanse keuken.

 

Vervolgens leer je hoe je een authentieke miso soep maakt, hoe je sushi rolt en sashimi bereidt. Belangrijke elementen zijn 'sushi-grade' vis en de perfecte bereiding van Japanse sushi rijst.

 

Tenslotte ga je natuurlijk genieten van de heerlijke gerechten die je zelf hebt gekookt, eet smakelijk!

Reserveer online

Japanse privé kookworkshop of open groep kookworkshop?

  • Zowel Japanse privé kookworkshops als open groep kookworkshops zijn mogelijk voor maximaal 12 personen. Grotere groepen zijn alleen mogelijk op aanvraag.
  • De minimale groepsgrootte voor een Japanse privé kookworkshop is 10 personen. Neem hiervoor contact met ons op per email.
  • Japanse kookworkshops worden alleen in het Engels gegeven.


  • Als individu of koppel kun je je aanmelden voor een Japanse open groep kookworkshop. Hieronder vind je de komende data voor de Japanse open groep kookworkshops. Je kunt direct boeken en online betalen. Zijn er geen of weinig data beschikbaar? Dan zijn de kookworkshops helaas al volgeboekt.


  • De groepsgrootte voor een Japanese open groep kookworkshop is maximaal 8 personen, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke begeleiding en het stellen van vragen. 
  • Wij houden altijd rekening met ieders dieetvoorkeuren en allergieën.
  • De groep wordt onderverdeeld in groepjes van 2. Elk groepje bereid 2 Japanse gerechten en aan het einde van de kookworkshop gaan jullie gezamenlijk een uitgebreid Japans diner eten.


Volg onze Japanse kookworkshops

Onze missie

Japans koken toegankelijk maken voor iedereen is onze missie. We merken vaak dat onze gasten denken dat:


  1. Japans koken ontzettend moeilijk is;
  2. Japans koken alleen voor gevorderde kokers is;
  3. Japans koken lang duurt;
  4. Sushi rollen enorm moeilijk is.


  • Met onze 3,5 uur durende Japanse kookworkshop willen wij jou laten zien dat de Japanse keuken heel toegankelijk kan zijn, ook voor beginnende kokers.
  • We laten je graag zien hoe je o.a. miso, maki, sashimi, en andere bekende Japanse gerechten in minder dan 2 uur op tafel kunt hebben staan.
  •  Daarbij maken wij gebruik van ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn.
Japanse sushi en sashimi maaltijd uit de Japanse kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops en een zwart bord met stokjes

Leer in minder dan 2 uur sushi- en sashimi bereiden

Japanse ingrediënten uit de Japanse kookworkshop met miso, sushi, sashimi van Amsterdam Cooking Workshops op een zwarte tafel

1. Belangrijkste ingrediënten van de Japanse keuken

Authentiek Japans koken begint met de juiste ingrediënten. In de Aziatische supermarkt vind je echter veel varianten en merken van bepaalde ingrediënten. We leggen uit welke ingrediënten en merken je het beste kunt gebruiken en waarom wij ze gebruiken.

Japanse sushi grade verse vis tonijn snijden voor sashimi uit de Japanse kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

2. Verse vis

Verse 'sushi grade' vis is uiterst belangrijk voor goede kwaliteit sushi en sashimi. Vis uit de supermarkt en vaak ook van je lokale visboer zijn in de meeste gevallen een no-go. Wij leggen je uit wat 'sushi grade' vis betekent en waar je de juiste kwaliteit kraakverse vis kunt bestellen.

Japanse sushi rollen met een sushimat uit de Japanse kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

3. Sushi rollen

Nadat de sushi rijst gemaakt is en de verse vis is voorbereid is het tijd om te gaan rollen! Wij leren jou stap voor stap hoe je sushi op een professionele manier rolt. Uiteraard houden we rekening met jouw dieetvoorkeuren, wensen en mogelijke allergieën bij het samenstellen van het menu. Voorbeeldmenu:

  • Miso soep 
  • New Style Sashimi
  • Maki en Nigiri 
  • Gegrilde makreel met Sake
  • Miso geglazuurde aubergine
  • Kip Yakitori
  • Japanse curry
Japanse sushi en sashimi op een zwarte tafel uit de Japanse kookworkshop en kookcursus van Amsterdam Cooking Workshops

4. Eet smakelijk!

Na het bereiden van elke gang ga je lekker dineren met je collega's, familie of vrienden. Neem plaats aan tafel en laat je verrassen door het samenspel van geuren en kleuren op je bord. Recepten en locaties waar de ingrediënten het beste gekocht kunnen worden delen we achteraf. 

Locaties kookworkshops

Wij gebruiken verschillende locaties voor onze Indonesische, Japanse, Koreaanse, Thaise en Vietnamese kookworkshops:


Bilderdijkstraat, Amsterdam (West)

Privé kookworkshops voor groepen vanaf 10 t/m 25 personen, teamuitjes en open groep kookworkshops verzorgen wij aan de Bilderdijkstraat 175h in Amsterdam (Gallery 3). Overdag is dit een lunchrestaurant en 's avonds gebruiken wij deze locatie voor onze kookworkshops. Verwacht een ontspannen restaurantsetting. Deze locatie is op maandag en dinsdag beschikbaar vanaf 11:00u - 22:00u. Vanaf woensdag t/m zondag vanaf 17:00u - 22:00u.


Beukenplein, Amsterdam (Oost)

Privé kookworkshops voor groepen vanaf 10 t/m 15 personen, teamuitjes en open groep kookworkshops verzorgen wij ook aan het Beukenplein 18h in Amsterdam (Sterren van de Hemel). Deze locatie is elke dag beschikbaar vanaf 17:00u - 22:00u.

Reserveer online