Indiase gerechten uit de Indiase kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

Indiase kookworkshop

Volg onze Indiase kookworkshop en leer zelf butter chicken, matar paneer, dal en andere bekende gerechten uit de Indiase keuken bereiden

Ja ik wil Indiaas leren koken 
Indiase kookworkshop vegetarische gerechten bij Amsterdam Cooking Workshops

Indiase kookworkshop

Een Indiase kookworkshop met bekende Indiase gerechten zoals butter chicken, matar paneer, gobi ki sabzi en dal duurt 3,5 uur.

 

Tijdens onze Indiase kookworkshop leer je eerst over de smaak, geur, geschiedenis, gebruik en combinaties van de belangrijkste ingrediënten uit de Indiase keuken.

 

Vervolgens leer je hoe je een authentieke butter chicken maakt, hoe je paneer en matar paneer maakt, en hoe je paratha / roti / naan bereidt.

 

Tenslotte ga je natuurlijk genieten van de heerlijke gerechten die je zelf hebt gekookt, eet smakelijk!

Reserveer online

Indiase open groep kookworkshops

  • Momenteeel zijn alleen Indiase open groep kookworkshops mogelijk voor maximaal 10 personen.
  • Indiase kookworkshops worden alleen in het Engels gegeven.


  • Als individu of koppel kun je je aanmelden voor een Indiase open groep kookworkshop. Hieronder vind je de komende data voor de Indiase open groep kookworkshops. Je kunt direct boeken en online betalen. Zijn er geen of weinig data beschikbaar? Dan zijn de kookworkshops helaas al volgeboekt.


  • Wij houden altijd rekening met ieders dieetvoorkeuren en allergieën.
  • De groep wordt onderverdeeld in groepjes van 2. Elk groepje bereid 2 Indiase gerechten en aan het einde van de kookworkshop gaan jullie gezamenlijk een uitgebreid Indiase diner eten.

Volg onze Indiase kookworkshops

Onze missie

Indiaas koken toegankelijk maken voor iedereen is onze missie. We merken vaak dat onze gasten denken dat:


  1. Indiaas koken ontzettend moeilijk is;
  2. Indiaas koken alleen voor gevorderde kokers is;
  3. Indiaas koken lang duurt; en
  4. Indiase specerijenmengels maken moeilijk is


  • Met onze 3,5 uur durende Indiase kookworkshop willen wij jou laten zien dat de Indiase keuken heel toegankelijk kan zijn, ook voor beginnende kokers.
  • We laten je graag zien hoe je o.a. butter chicken, matar paneer, gobi ki sabzi en dal in minder dan 2 uur op tafel kunt hebben staan.
  • Daarbij maken wij gebruik van ingrediënten die veelal overal verkrijgbaar zijn.
Indiase kookworkshop bij Amsterdam Cooking Workshops

Leer in minder dan 2 uur Indiase klassiekers bereiden

Indiase kruiden en specerijen uit de Indiase kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

1. Belangrijkste ingrediënten van de Indiase keuken

Authentiek Indiaas koken begint met de juiste ingrediënten. In de Aziatische supermarkt vind je echter veel varianten en merken van bepaalde ingrediënten. We leggen uit welke ingrediënten en merken je het beste kunt gebruiken en waarom wij ze gebruiken.

Indiase kruiden en specerijen mengsels (masala) van Amsterdam Cooking Workshops

2. Indiase specerijenmengels

De Indiase keuken staat bekend om haar specerijenmengsels en weldadig gebruik daarvan. Bij ons leer je welke merken wij gebruiken en waarom, hoe en welke specerijen je mengt, en wanneer deze aan een Indiase curry toe te voegen. Geen pakjes uiteraard, alles 'from scratch'.

Butter chicken uit de Indiase kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

3. Indiase gerechten koken

Nadat de Indiase specerijenmengsels zijn gemaakt is het tijd om te gaan koken! Wij leren jou om stap voor stap om een aantal traditionele en populaire Indiase gerechten te koken. Uiteraard houden wij rekening met jouw dieetvoorkeuren, wensen en mogelijke allergieën bij het samenstellen van het menu.

Voorbeeldmenu:

  • Butter chicken (kip curry)
  • Matar paneer (paneer curry)
  • Gobi ki Sabzi (bloemkoolcurry)
  • Dal tadka (gekruide linzen)
  • Jeera rijst (gekruide gestoomde basmati rijst)
  • Paratha / roti / naan


Indiase gerechten uit de Indiase kookworkshop van Amsterdam Cooking Workshops

4. Eet smakelijk!

Na het bereiden van elke gang ga je lekker dineren met je collega's, familie of vrienden. Neem plaats aan tafel en laat je verrassen door het samenspel van geuren en kleuren op je bord. Recepten en locaties waar de ingrediënten het beste gekocht kunnen worden delen we achteraf. 

Locaties kookworkshops

Voor onze Indiase kookworkshop gebruiken wij alleen locatie:

Bilderdijkstraat, Amsterdam

Indiase open groep kookworkshops voor groepen vanaf 8 t/m 12 personen verzorgen wij altijd aan de Bilderdijkstraat 175h in Amsterdam (Gallery 3). Overdag is dit een lunchrestaurant dat 's avonds gebruikt wordt voor onze kookworkshops. Verwacht een ontspannen restaurantsetting.

Reserveer online